Static Image
Novosti i događanja

CEMEX-u priznanje Sveučilišta u Splitu za nastavnu bazu


Kaštel Sućurac, 21. travnja 2017. – Na svečanoj proslavi Dana nastavnih baza, koje je održana u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Anđelinović dodijelio je priznanja nastavnim bazama Sveučilišta za izvrsnu suradnju.

Ovaj u Hrvatskoj jedinstveni skup posvećen je suradnim ustanovama i tvrtkama koje su studentima Sveučilišta u Splitu omogućile pohađanje stručne prakse. Na taj način studenti su se izravno upoznali s procesima rada te stekli znanja, vještine i sposobnosti koje će im omogućiti, a nakon stjecanja diplome, lakše i brže uključivanje na tržište rada.

Rektor Anđelinović tom je prigodom izložio koncept nastavnih baza, koje su Statuom Sveučilišta definirane kao ustrojbene jedinice, a mentori nastavnih baza velikodušno prenose svoje znanje, iskustvo i vještine na studente Sveučilišta u Splitu i tako im pomažu da teoretska znanja povežu s praksom. Rektor je istaknuo kako se praksa provodi na svim sastavnicama, a kao značajan iskorak je naglasio otvaranje Sveučilišta prema lokalnoj zajednici , odnosno gospodarstvenicima, a u tom smislu studenti su najbolja spona.

Osim CEMEX-u, priznanja nastavnim bazama Sveučilišta za izvrsnu suradnju dodijeljena su i Ericsson Nikoli Tesli, Hrvatskom narodnom kazalištu Split, HNK Hajduk, Hrvatskoj radioteleviziji, Lavčević-inženjeringu, Kliničkom bolničkom centru Split, Agenciji Pasat, Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj te tvrtki AD Plastik. Nagrađeni su i studenti koji su se iskazali tijekom stručne prakse u protekloj godini.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved