Static Image
Novosti i događanja

CEMEX nagrađen Indeksom DOP-a šesti put


Kaštel Sućurac, 1. prosinca 2016. – CEMEX je dobitnik Indeksa DOP-a, nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. Nagradu je voditeljici zaštite okoliša, Merici Pletikosić, uručila Ivana Ravlić Ivanović, načelnica sektora za financijski sustav Ministarstva financija, u sklopu 8. konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja je 1. prosinca održana u Zagrebu.

Šestu nagradu Indeks DOP-a CEMEX je dobio za odgovorne politike i prakse u radnoj okolini. U poslovnoj zajednici tvrtka je već godinama prepoznata kao odgovoran poslodavac zbog odgovornih praksi zapošljavanja, dobrih radnih uvjeta zajamčenih kolektivnim ugovorom, njegovanja i razvijanja stručnosti svojih zaposlenika, otvorene i suradničke radne atmosfere, a naročito zbog dobrih praksi na području zaštite zdravlja i sigurnosti. Upravo su CEMEX-ove proizvodne prakse koje jamče da se svaki zaposlenik i kooperant vrati kući siguran i zdrav prepoznate na nacionalnoj razini te tvrtku po kvaliteti izdvajaju kao dobar primjer industrijske prakse općenito.

Tvrtka je već prijašnjih godina nagrađena s tri Indeksa DOP-a u kategoriji velikih tvrtki, a dva je dobila za odgovorne odnose sa zajednicom.

Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koju su osmislili Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj te je provode već osmu godinu. Metodologija se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih. Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: velika poduzeća, srednja poduzeća, mala poduzeća, javna poduzeća, odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, društveno odgovorni odnosi sa zajednicom, a dodjeljuje se i nagrada za najveći napredak u odnosu na prethodni Indeks DOP-a.

Ostali dobitnici ovogodišnje nagrade Index DOP-a su:
velika poduzeća – Ericsson Nikola Tesla d.d.
srednja poduzeća – Vivera d.o.o.
mala poduzeća – DVOKUT – ECRO d.o.o.
kategorija javna poduzeća – Plovput d.o.o.
odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem – Regeneracija d.o.o.
odgovorni odnosi sa zajednicom – Hrvatski telekom d.d.
posebna nagrada za ljudska prava – Podravka d.d.
za najveći napredak – AD plastik d.d.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved