Static Image
Novosti i događanja

CEMEX nagrađen Indeksom DOP-a sedmi put


Kaštel Sućurac, 21. studenog 2017. - CEMEX je dobitnik Indeksa DOP-a, nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. Nagradu je direktoru Velimiru Viloviću uručila dr. sc. Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu 9. konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja je 21. studenoga održana u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Sedmu nagradu Indeks DOP-a CEMEX je dobio za odgovorne politike i prakse u radnoj okolini. CEMEX je i prethodne godine nagrađen Indeksom DOP-a za odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, što dokazuje kako je u poslovnoj zajednici tvrtka već godinama prepoznata kao odgovoran poslodavac zbog odgovornih praksi zapošljavanja, dobrih radnih uvjeta zajamčenih kolektivnim ugovorom, njegovanja i razvijanja stručnosti svojih zaposlenika, otvorene i suradničke radne atmosfere, a naročito zbog dobrih praksi na području zaštite zdravlja i sigurnosti. Upravo su CEMEX-ove proizvodne prakse koje jamče da se svaki zaposlenik i kooperant vrati kući siguran i zdrav prepoznate na nacionalnoj razini te tvrtku po kvaliteti izdvajaju kao dobar primjer industrijske prakse općenito.
Tvrtka je već prijašnjih godina nagrađena s tri Indeksa DOP-a u kategoriji velikih tvrtki, a dva je dobila za odgovorne odnose sa zajednicom.

Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koju su osmislili Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj te je provode već devetu godinu. Metodologija se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih. Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: velika poduzeća, srednja poduzeća, mala poduzeća, javna poduzeća, odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, društveno odgovorni odnosi sa zajednicom, a dodjeljuje se i nagrada za najveći napredak u odnosu na prethodni Indeks DOP-a.

Pokrovitelji konferencije su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Gradska Skupština Grada Zagreba i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške. 

Ostali dobitnici ovogodišnje nagrade Index DOP-a su:

U kategoriji Velikih poduzeća: Vetropack Straža, d.d.
U kategoriji Srednjih poduzeća: Končar – institut za elektrotehniku d.d.
U kategoriji Malih poduzeća: DVOKUT-ECRO d.o.o.
U kategoriji Javnih poduzeća: Odašiljači i veze d.o.o.

Za područje Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini: CEMEX Hrvatska d.d.
Za područje Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem: Heineken Hrvatska d.o.o.
Za područje Društveno odgovorni odnosi sa zajednicom: Inkasator d.o.o.
Za područje Odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava: IKEA Hrvatska d.o.o.
Nagrada za najveći napredak: AquafilCro d.o.o.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved