Static Image
Novosti i događanja

CEMEX nagradio najboljeg vozača u 2014. godini


CEMEX je među devedeset vozača kamiona za prijevoz rasutog cementa svojih sedamnaest kooperanata, najboljim u 2014. godini proglasio Stipu Marušića, vozača tvrtke Cigić. Kriterij za odbir najboljeg bio je matematički izračun CEMEX-ovih jasno definiranih pokazatelja sigurne vožnje. Primjerice, trebalo je proći najviše kilometara bez nezgode, prometnog prekršaja te bilo kakve prijave unutar CEMEX-ovog sustava, što se pokazalo najzahtjevnijom stavkom. U jakoj konkurenciji, Stipe Marušić je vozeći na siguran način u 2014. godini prešao više od 100.000 kilometara i ostvario najbolji rezultat na tom polju, što ne čudi obzirom na dvadeset trogodišnje iskustvo rada ovog profesionalnog vozača.

"CEMEX-ovi standardi stroži su od standarda mnogih drugih kompanija unutar razvijenih zemalja Europske unije u kojima sam boravio i vozio. Ti standardi i propisi ustanovljeni su radi sigurnosti nas vozača, ali i ostalih sudionika u prometu.", izjavio je prilikom preuzimanja nagrade Stipe Marušić te pozdravio napore koje CEMEX ulaže u sigurnost vožnje. Naglasio je kako posebnu pažnju treba usmjeriti prema mlađim vozačima koji su još neiskusni na cesti. Također, zahvalio se vlasniku tvrtke Cigić, za kojeg kaže da živi za posao 24 sata te da sve uočene negativnosti na kamionu otklanja odmah, bez odlaganja.

CEMEX je pokrenuo nagrađivanje vozača ugovorenih prijevoznika cementa s ciljem promoviranja sigurne vožnje i podizanja sigurnosnih standarda kako bi osigurali nultu stopu prometnih nezgoda. Kontinuirano provodi obuke, pa su tako svi vozači ugovornih prijevoznika prošli edukaciju o sigurnoj vožnji. Uvedene su oznake na svim kamionima s naljepnicom "Kako vozim" i besplatnim brojem telefona kako bi drugi sudionici u prometu mogli upozoriti na nepridržavanje prometnih pravila i eventualne propuste.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved