Static Image
Novosti i događanja

CEMEXovi časopisi nagrađeni za promicanje zaštite na radu


Kaštel Sućurac, 26. travnja 2018. – CEMEX je dobitnik priznanja za promicanje zaštite na radu koje Zavod za unapređivanje zaštite na radu (ZUZNR) dodjeljuje informativnim glasilima tvrtki i sindikata. Nagradu je Branku Mozari, direktoru komunikacija i javnih poslova uručio Vitomir Begović, ravnatelj ZUZNR u sklopu Savjetovanja „Zaštiti se znanjem - Primjeri dobre prakse u zaštiti na radu“, koje je 26. travnja održano u dvorani Centra za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću.

Na osnovu pristiglih prijedloga, uvida u obrazloženja i odluke ravnatelja Zavoda, CEMEX je priznanje dobio za promicanje zaštite na radu u kvartalnom tiskanom časopisu „Naš glas“ i mjesečnom elektroničkom izdanju časopisa „Naš Glas EXTRA“.

CEMEX ulaže značajne napore u promoviranju kulture rada na siguran način, kako među zaposlenicima, tako i među svojim dobavljačima i podizvođačima. Kako se svi interni sastanci otvaraju se s temom zaštite zdravlja i sigurnosti, tako i interni časopisi započinju upravo s tom temom, promovirajući rad na siguran način u cilju ostvarenja prioriteta tvrtke od nula ozljeda na radu. Kvartalni časopis "Naš glas", koji se tiska na recikliranom papiru i dostavlja svim zaposlenicima na kućne adrese, izlazi od 2007. godine. Mjesečno elektronsko izdanje časopisa "Naš glas EXTRA" printa se i postavlja na oglasne ploče kako bi časopis bio dostupan i zaposlenicima koji u svom radu ne koriste računala.

Zavod za unapređivanje zaštite na radu javna je ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske nadležna za praćenje stanja i unapređivanje zaštite na radu, kao i za pružanje stručne pomoći poslodavcima, sindikatima, osobama ovlaštenima za poslove zaštite na radu, stručnjacima zaštite na radu, tijelima državne uprave, te svim zainteresiranim dionicima. S ciljem smanjenja broja ozljeda na radu prevencijom rizika, Zavod provodi brojne aktivnosti razvijanjem kulture zaštite na radu, informiranjem, educiranjem i motiviranjem svih ključnih dionika za učinkovitiju provedbu mjera zaštite na radu. Jedna od takvih aktivnosti je dodjeljivanje priznanja za promicanje zaštite na radu u glasilima tvrtki i sindikata, drugu godinu za redom. Osim CEMEXovim časopisima, nagrade za promicanje zaštite na radu dodijeljene su: stručnom časopisu za trgovinu „Suvremena“ izdavača Seniko Studio d.o.o., glasilu „Post info“ izdavača Hrvatski sindikat pošte te internet stranici i društvenoj mreži tvrtke Linija Koda d.o.o.

Više o savjetovanju održanom u Murskom središću možete pročitati ovdje.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved