Static Image
Novosti i događanja

Uz početak školske godine, CEMEX vozačima: Oprezno u prometu


Kaštel Sućurac, 4. rujna 2017. – Uz početak školske godine, CEMEX apelira na vozače partnerskih tvrtki koje prevoze njegove proizvode na posebnu pažnju u prometu.

Početkom rujna na prometnicama će se naći veliki broj djece. Među njima značajan je broj onih koji po prvi put samostalno sudjeluju u prometu te se po prvi put susreću s izazovima opasnosti na putu do škole. Svjestan ozbiljnosti ove situacije, CEMEX je uputio poseban dopis svim prijevozničkim tvrtkama s kojima surađuje kako bi skrenuo pozornost njihovih vozača na najmanje sudionike u prometu.

„Iako je briga o sigurnosti u prometu naša svakodnevnica, prije početka svake školske godine, dodatno se angažiramo te partnerskim tvrtkama upućujemo dopis u kojem apeliramo na njihove vozače da posebnu pozornost prilikom upravljanja vozilom usmjere na djecu u prometu, da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti i poštuju ograničenja brzine te da budu posebno oprezni prilikom približavanja pješačkim prijelazima“, izjavio je Fabjan Ruščić, voditelj zaštite na radu i sigurnosnih poslova CEMEX Hrvatske.

Osim dopisa, CEMEX tijekom prvog tjedna rujna vozačima pri ulasku u tvornice dijeli i promidžbene letke koji se odnose na sigurnost djece u prometu. Cilj je osvjestiti vozače i pozornost im usmjeriti na zaštitu djece i sprečavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

CEMEX je pripremio i više od 1.000 posebnih letaka za ravnatelje pet osnovnih škola s područja Klisa, Solina i Kaštela, kako bi ih prvi dan škole podijelili najmlađim učenicima.

Tvrtka kontinuirano provodi i obuke vozača o sigurnoj vožnji. Svi kamioni ugovornih prijevoznika opremljeni su dodatnim retrovizorom na desnoj strani, imaju istaknuto upozorenje za motocikliste i bicikliste s porukom o opasnosti pretjecanja kamiona ili miksera te istaknutu naljepnicu „Kako vozim?“ s navedenim besplatnim telefonskim brojem 0800 9161, putem kojeg građani mogu tvrtku obavijestiti o vozačima koji ne voze u skladu s prometnim pravilima i uvjetima koji vladaju na prometnicama.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved