Static Image
Novosti i događanja

Lintaru zlatna medalja na Noćnjaku 2018.


Kaštel Sućurac, 19. ožujka 2018. – Na jubilarnom 20. Noćnjaku Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar osvojila je zlatnu medalju za kvalitetu pakovine svog ekstra djevičanskog maslinovog ulja proizvedenog na ekološki način.

Ulje Lintar plod je autohtonih vrsta maslina zasađenih na području južnih padina Kozjaka. Projektom sanacije eksploatacijskih polja CEMEX je na dijelu rekultiviranog područja zasadio maslinike pa tako danas tvrtka broji preko 2.000 stabala maslina. O njima se tijekom cijele godine brinu članovi Poljoprivredno-braniteljske zadruge Lintar.

Tradicionalna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018. održana je u Vodicama od 15. do 18. ožujka u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Trodnevni program manifestacije sadržavao je stručna predavanja, praktične radionice, degustacije, sajam opreme za maslinarstvo i uljarstvo, izložbu maslinovih ulja i proizvoda od masline.

U okviru bogatog programa dodijeljena su priznanja za kvalitetu i izgled proizvoda najboljima. Na ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i proizvoda od masline dostavljeno je 485 uzoraka iz maslinarskih regija Hrvatske, te iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, od čega 440 uzoraka maslinovog ulja i 45 proizvoda od masline. 


Ukoliko želite znati više o projektu Lintar…
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved