Static Image
Novosti i događanja

Položeni vijenci na spomenik poginulim braniteljima uoči Svi svetih

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement i rodbina poginulih branitelja već osamnaestu godinu obilježili su sjećanje na poginule


Kaštel Sućurac, 30. listopada 2018. – Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, uz spomenik pred administrativnom zgradom tvornice Sv. Juraj položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Tom prilikom minutom šutnje članovi Udruge su zajedno s predstavnicima tvrtke CEMEX i roditeljima te rodbinom poginulih kolega, dragovoljaca Domovinskog rata, odali počast onima koji su dali svoj život za stvaranje Hrvatske. Ceremoniji je, u ime kaštelanskih branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata,prisustvovao i Mirko Sušac, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, s ciljem da očuva sjećanje na poginule prijatelje, kolege i suborce te stoga svake godine polaže vijence uz spomenik postavljen njima u čast. Upravo je kontinuitet od osamnaest godina obilježavanja sjećanja na ratne putove poginulih kolega, jedan od načina da se njihov doprinos stvaranju Hrvatske nikad ne zaboravi. Dvjestotinjak zaposlenika tvrtke CEMEX Hrvatska prošlo je kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju naše države.

Spomenik izrađen u obliku jastuka djelo je autorice Sandre Mateljan, poznate splitske kiparice i dizajnerice. Unutar tvornice postavljen je 2001. godine, a ispod spomenika nalazi se ploča na kojoj su urezana imena devetorice u ratu poginulih zaposlenika tvrtke.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved