Static Image
Novosti i događanja

Položeni vijenci uz spomenik poginulim braniteljiima


Kaštel Sućurac, 30. listopada 2017. – Povodom obilježavanja blagdana Svi sveti i Dušnog dana, u organizaciji Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, uz spomenik pred administrativnom zgradom tvornice Sv. Juraj položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Tom prilikom minutom šutnje članovi Udruge su zajedno s predstavnicima tvrtke CEMEX, predstavnicima Grada Kaštela i roditeljima te rodbinom poginulih kolega, dragovoljaca Domovinskog rata, već sedamnaestu godinu za redom odali počast onima koji su dali svoj dopinos stvaranju Hrvatske. Upravo je kontinuitet obilježavanja sjećanja na trag koji su ostavili u životima svojih obitelji i prijatelja, način da ih se prisjetimo i ne zaboravimo.

Spomenik izrađen u obliku jastuka djelo je autorice Sandre Mateljan, poznate splitske kiparice i dizajnerice. Unutar tvornice postavljen je 2001. godine. Ispod spomenika nalazi se ploča na kojoj su urezana imena devetorice u ratu poginulih zaposlenika CEMEX-a. Upravo je dvjestotinjak zaposlenika ove tvrtke prošlo kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju hrvatske države.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, a vijence polaže dva puta godišnje, na dan svog osnutka i na blagdan Svih Svetih kada im se pridružuje i rodbina pokojnih branitelja, kako bi odali počast onima koji su poginuli za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved