Karijera

Tehnologija, istraživanje i razvoj

Misija našeg tima za razvoj proizvoda je prepoznati prilike, prijetnje i izazove u građevinskoj industriji i razviti inovativne i konkurentne građevinske proizvode i rješenja koja će udovoljiti potrebama kako našeg poslovanja, tako i tržišta. Aktivnosti na području istraživanja i razvoja vodimo i koordiniramo kroz CEMEX-ove laboratorije. Misija tehnološkog tima je pobrinuti se da CEMEX razumije i koristi najbolju svjetsku tehnologiju kako bi se osiguralo konkurentno vodstvo za naše proizvodne pogone. Prikupljamo podatke o tržištu i konkurentnoj tehnologiji u svrhu razvoja, procjene i integracije novih proizvodnih tehnologija i procesa u našu tvrtku.

Izazovi

Radimo na velikom broju različitih područja kao što su tehnologija veziva, beton, agregati i dodaci, pri čemu usvajamo interdisciplinarni pristup kako bismo iskoristili tvrtkinu snažnu vertikalnu integraciju u vrijednosnom lancu građevinskih materijala. Predviđamo prilike, prijetnje i izazove u našoj industriji, a istodobno težimo kreativnim rješenjima koja smanjuju štetan utjecaj CO2 na okoliš, poboljšavaju uporabni vijek građevina, povećavaju energetsku učinkovitost zgrada, koriste reciklirane materijale i njeguju sigurne i zdrave prakse. Osim toga, svoje poslovne operacije upoznajemo s održivim praksama u industriji prilikom gradnje s materijalima čija je osnova cement. Na koncu, ovaj je tim odgovoran za koordinaciju razvoja i puštanja u promet novih građevinskih proizvoda i rješenja, što postižemo zahvaljujući CEMEX-ovim tehnološkim ciljevima, kojima se naša tvrtka vodi pri stvaranju vrijednosti u industriji građevinskih materijala.

Naš cilj je pobrinuti se da naša tvrtka ostane predvodnik znanja o industrijskoj preradi i osigurati nam rano prepoznavanje važnih i uspješnih novina na tehnološkom tržištu i u drugim srodnim industrijama kako bismo te inovacije mogli odmah usvojiti u vlastitom poslovanju i poboljšati učinkovitost naših pogona. Moramo jasno razumjeti tehnološke trendove i druge značajne trendove u svijetu kako bismo mogli usvojiti ili razviti proizvodnu tehnologiju koja je potrebna da CEMEX ostane jedna od vodećih tvrtki u našoj industriji.

Sudjelujte u izazovu

Ovaj tim promiče i usvaja multidisciplinarni pristup istraživanju i razvoju u kojeg ugrađuje odgovarajuću kombinaciju talenata iz različitih disciplina koju nadopunjuju ljudi sa značajnim poslovnim iskustvom. U našem Globalnom centru za tehnologiju i inovacije u Švicarskoj razvijaju se inovativne i kreativne ideje koje možemo brzo predstaviti tržištu. Članove tima se potiče da proaktivno predlažu ideje i rješenja i da preuzimaju odgovornost. Od njih se očekuje sposobnost integracije različitih disciplina u razradi rješenja i njihova spretna primjena na globalnoj razini. Tražimo ljude koji se dobro snalaze s tehnologijama i koji su u stalnoj potrazi za poboljšanjima proizvoda i usluga. Tražimo ljude koji osjećaju strast prema znanosti o materijalima, termodinamici, kemiji i drugim disciplinama vezanim uz procese, koji će tehnologiju učiniti središnjom točkom svog rada i samoostvarenja, istodobno održavajući duboku predanost poslovanju.

Video Tabs (Banner)

Video Image

Hidratium, a high performance concrete with an added benefit to the environment.  

Video Image

story, how our operations make an impact on the world today and the direction we are taking for future.  

Video Image

Promptis® is CEMEX's cutting-edge fast formwork removal concrete that in four hours reaches a level of compressive strength equivelant to normal concrete only after 18 hours.  

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved