Static Image
Novosti i događanja

U CEMEX-u potpisan petnaesti Kolektivni ugovor


Kaštel Sućurac, 30. ožujka 2018. – Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska potpisali su petnaesti po redu Kolektivni ugovor koji će se primjenjivati do kraja 2019. godine. Novim ugovorom osigurano je povećanje beneficija za zaposlenike u iznosu od oko 4 milijuna kuna, od čega se glavnina odnosi na povećanje plaća koje će najviše osjetiti radnici u pogonima.

Radnici će dobiti regres i božićnicu u visini od ukupno 2.500 kuna, kao i godišnji bonus čija će visina ovisiti o poslovnom rezultatu kompanije i osobnoj izvedbi pojedinca. Ovakav način nagrađivanja jedinstven je u Hrvatskoj te omogućuje svim zaposlenicima CEMEX-a da ravnopravno i izravno sudjeluju u ostvarivanju ciljeva i postizanju rezultata tvrtke, te budu dodatno nagrađeni za svoj doprinos.

Potpisani Kolektivni ugovor već je petnaesti u nizu koji je CEMEX potpisao sa svojim socijalnim partnerom. On sadrži beneficije poput dopunskog zdravstvenog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, poklon bona (čiji iznos je ovim ugovorom povećan s 400 na 600 kuna), prijevoza za zaposlenike, naknade za novorođeno dijete u iznosu 4.000 kuna neto te druge financijske potpore.

Socijalni partneri su dogovorili da će se mogućnost povećanja mase budžeta osnovnih bruto plaća za iduću godinu razmotriti u prvom kvartalu 2019. godine, pri čemu će se u obzir uzeti relevantni čimbenici poslovanja (gospodarska kretanja, financijski rezultat kompanije).

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved