Cement
Cement

Cement

Cement je glavni sastojak betona. U vrećama ili na veliko, CEMEX svojim kupcima isporučuje brendirane proizvode od cementa vrhunske kvalitete za njihove građevinske potrebe.

Cement je fini prah koji se dobiva pečenjem mješavine vapnenca, gline i željezne rudače na 1450°C. Procesom pečenja nastaje klinker, glavni sastojak cementa, koji se melje u fini prah s gipsom i drugih kemijskim dodacima kako bi se dobio cement.

Cement je najrašireniji građevinski materijal u svijetu. Posjeduje korisna i poželjna svojstva, poput tlačne čvrstoće (građevinski materijal najviše čvrstoće po jediničnoj cijeni), trajnosti i estetskog izgleda, za veliki raspon primjena u građevini.

Neka od svojstava proizvoda na bazi cementa su: 

 

HidrauličnaCement i voda reagiraju na jedinstveni način: materijal se poveže i zatim očvrsne. Zanimljivo, hidraulička priroda ove reakcije hidratiziranom cementu omogućuje da očvrsne čak i pod vodom.
EstetskaPrije vezanja i očvršćivanja, hidratizirani je cement u obliku plastične paste. Stoga se može izlijevati u kalupe raznih oblika te tvoriti estetski zanimljiva arhitektonska rješenja koja se teško mogu postići drugim građevinskim materijalima.
TrajnostIspravnim korištenjem cementa (dobre prakse oblikovanja betonske mješavine) mogu se proizvesti strukture dugog vijeka trajanja i visoke otpornosti na ekstremne vremenske uvjete i kemikalije.
AkustičkaUz pravilno projektiranje materijali na bazi cementa mogu osigurati izvrsnu zvučnu izolaciju.

 

Opći uvjeti prodaje i otpreme CEMEX Hrvatska d.d.

Opći uvjeti prodaje i otpreme CEMEX BH d.o.o.

Opšti uslovi prodaje i otpreme CEMEX Montenegro a.d.

Jamstvo usluge

Pročitajte našu Politiku kvalitete

Narudžbenica

Pronađite lokaciju

Select product from list
Search
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved