Novosti i događanja

Godišnji izvještaji

Integrirano izvješće CEMEX 2016.
Pročitajte
CEMEX Hrvatska - Izvještaj o održivom razvoju 2015. i 2016.
Pročitajte

Novosti i događanja iz 2007.

Pretražite naše novosti, kako biste pronašli potrebnu informaciju

06.12.2007.
GRADU SOLINU 724.624,42 KUNA ZA SANACIJU PRISTUPNE CESTE

CEMEX I Dalmacijacement donirali su Gradu Solinu iznos od 724.624,42 kune za sanaciju pristupne ceste prema ulici Barišići koja vodi do rudnika Sveti Kajo u Solinu. Sanacija spomenute ceste izvršit će se kroz redovno održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Solina, a radove će obaviti tvrtka Cestar d.d. iz Splita. Ovom donacijom CEMEX i Dalmacijacement žele direktno pomoći razvoj lokalne zajednice u kojoj posluju, a što je i dio programa za unaprijeđenje odnosa s lokalnom zajednicom koje tvrtka provodi već dvije godine.

12.11.2007.
Organizirali smo Otvoreni dan u tvornici Sv. Kajo na temu uklanjanja starih objekata u tvornicama: Sv. Juraj, Sv. Kajo i 10. kolovoz. Kako bi izbjegli moguće nesreće i štete, te ugrožavanje okoliša koje bi moglo nastati urušavanjem, tvrtka će u niz projekata u sljedeće dvije godine investirati oko 34 milijuna kuna. Rušenje starih objekata doprinos je tvrtke zaštiti okoliša i ispunjavanje obveza održivog razvoja, a cjelokupni projekt predstavljen je novinarima, lokalnim vlastima, zaposlenicima i građanima u tvornici Sv. Kajo.Nakon posjete novinara i predstavnika gradova Solina i Kaštela, zabavili smo se u šatoru uz glazbu, hranu i piće. Najzabavnije je bilo djeci osnovnih škola iz Solina, Sv. Kaje i Kaštela koju su zabavljala dva animatora, a 80-tak djece je obišlo i pogon.


24.10.2007.
Predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, posjetio je tvornicu Sv. Juraj u kojoj će uskoro biti pušten u rad novi vrećasti filter na hladnjaku klinkera, investicija vrijedna 28 milijuna kuna. Uprava tvrtke također ga je upoznala s poslovnim dostignućima i planovima cijele tvrtke. Nakon posjete Predsjednik je izjavio da bi ova tvornica mogla biti primjer većini svjetskih tvrtki koje se bave proizvodnjom cementa. Najmanji broj ozljeda na radu te osamdeset tisuća metara četvornih zelenih površina, odličan su pokazatelj napretka i profesionalnog, suvremenog rada tvrtke, primjetio je Predsjednik.


16.07.2007.
CEMEX i Dalmacijacement donirali su Gradu Solinu prostor za dobrovoljna vatrogasna društva.
Sredinom srpnja je izvršena primopredaja zgrade koja se nalazi na rubnom području površinskog kopa Sv. Juraj -Sv. Kajo predstavnicima Grada Solina.
Zgrada će od sada služiti za smještaj opreme i vozila vatrogasnih postrojbi Solina koji će se u potpunosti brinuti o održavanju prostora.

Ovom donacijom CEMEX i Dalmacijacement na direktan način pomažu u povećanju sigurnosti lokalne sredine u kojoj djeluju, posebice u ljetnim mjesecima kada su opasnosti od požara najveće.


04.07.2007.
Trpimir Renić imenovan je novim Predsjednikom Uprave Dalmacijacement-a. Trpimir Renić (36), pridružio se tvrtci Dalmacijacement 1997. godine gdje je nakon niza odgovornih funkcija, 2001. godine imenovan Direktorom financija. Ovu dužnost obnaša do 2005. godine, kada, nakon pripajanja matične tvrtke Dalmacijacement-a CEMEX-u, prelazi u CEMEX-ovu regionalnu podružnicu u Londonu na mjesto Direktora odgovornog za proces kontinuiranog razvoja integracijskih procesa nakon akvizicija.


03.07.2007.
Pobjednici natječaja CEMEX STUDENT PROGRAM su Nediljko Jonjić i Irena Tomas s Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Splitu te Ivan Čale i Mate Baričević s Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Zadatak ovogodišnjeg natječaja je bio izraditi beton s najmanjim koeficijentom migracije klorida, poštujući pri tome zadane okvire i pravila. Svi pristigli uzorci poslani su na ispitivanje na Institut Građevinarstva Hrvatske.Pobjednici će boraviti 14 dana u Beču u CEMEX-ovim pogonima za proizvodnju betona i drugih građevinskih materijala koji se dobivaju upotrebom cementa.


28.06.2007.
CEMEX/Dalmacijacement i Grad organizirali su akciju čišćenja ulice Put Majdana u Solinu. U akciju su se uključili DVD Klis i Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata "Dalmacijacement". Tvrtka s Gradom obnavlja cestu na dijelu od raskrižja Bilankuša do mosta. U obnovu će se uložiti oko 765.000,00 kn, od čega je 350.000,00 kn osigurao CEMEX/Dalmacijacement.


03.05.2007.
Dalmacijacement d.d. IZNOSOM OD 7.360.000,00 KUNA SPONZORIRA IZGRADNJU SPORTSKE DVORANE U KAŠTELIMA

Grad Kaštela i Dalmacijacement potpisali su ugovor o sponzorstvu za izgradnju sportske dvorane u iznosu od 7.360.000,00 kuna.Sportska dvorana izgradit će se u sklopu sportskog centra na Sokolani u Kaštel Sućurcu. Za zemljište je Grad Kaštela izdvojio 6.000.000,00 kn. Detaljni plan uređenja prostora je usvojen, a glavni projekti za izgradnju sportske dvorane predani su Uredu državne uprave za ishodovanje građevinske dozvole. Vrijednost izgrađene dvorane iznositi će oko 20.000.000,00 kn.


21.02.2007.
CEMEX/Dalmacijacement i Udruženje obrtnika grada Kaštela koje djeluje u sklopu Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, potpisali su Memorandum o suradnji. Cilj ove inicijative je razvoj i proširenje poslovne suradnje kako bi se pridonijelo gospodarskom razvoju neposredne zajednice.


16.02.2007.
CEMEX/DALAMACIJACEMENT obnovio je ugovore o propagandnoj suradnji sa sedam sportskih klubova, a to su: Judo klub Dalmacijacement, Kaštel Sućurac, Streljačko društvo Dalmacijacement, Solin, NK Solin, Solin, GŠK Mravince – Dalmacijacement, Mravince, Odbojkaški klub Kaštela – Dalmacijacement, Kaštel Stari, HNK Jadran, Kaštel Sućurac i NK Uskok, Klis. Sportskim klubovima kroz naredne dvije godine, točnije do 16. veljače 2009. godine, biti će isplaćeno ukupno 2.089.500,00 kuna.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved