Novosti i događanja

Godišnji izvještaji

Integrirano izvješće CEMEX 2016.
Pročitajte
CEMEX Hrvatska - Izvještaj o održivom razvoju 2015. i 2016.
Pročitajte

Novosti i događanja iz 2009.

Pretražite naše novosti, kako biste pronašli potrebnu informaciju

 • CEMEX Hrvatska po drugi put nagrađen priznanjem indeks DOP-a Ukupno deset tvrtki od 42 koje su uspješno popunile ankete HGK za hrvatski Indeks Društveno odgovornog poslovanja (DOP) nagrađene su danas u Komori. U kategoriji velikih poduzeća dobitnici nagrada Indeks DOP-a 2009.
  CEMEX Hrvatska po drugi put nagrađen priznanjem indeks DOP-a
 • Nakon gotovo pet godina od ulaska u korporaciju CEMEX, Dalmacijacement je promijenila ime u CEMEX Hrvatska. Time se dodatno potvrđuje uspješna integracija tvrtke u CEMEX mrežu i jača prepoznatljivost CEMEX-a kao regionalnog lidera u svojoj industriji.
  Dalmacijacement promijenila ime u CEMEX Hrvatska
 • 29.10.2009 Dalmacijacement po drugi put dobitnik priznanja Dodir dobrote U prepunoj dvorani hotela Le Meridien Lav, u organizaciji MUOSID-a, zaklade Kap za slap i Rotary kluba Split Plus, održana je završna večer humanitarnog projekta "Dodir dobrote".
  Dalmacijacement po drugi put dobitnik priznanja Dodir dobrote
 • Budući da je sigurnost na radu jedno od temeljnih načela na kojima počiva proizvodnja i distribucija proizvoda Dalmacijacementa, odjel Zaštite zdravlja i sigurnosti na radu proveo je dodatno osposobljavanje za više od 150 vozača kooperanata za sigurnu vožnju.
  Više od 150 vozača kooperanata prošlo obuku o sigurnoj vožnji
 • 16.10.2009 Radnici Dalmacijacementa uključili se u akciju za pomoć stradalima na Filipinima Na poziv predsjednika Uprave Dalmacijacementa, Trpimira Renića, da se uključe u akciju pomoći stradalima u tajfunu na Filipinima, odazvao se velik broj radnika.
  Radnici Dalmacijacementa uključili se u akciju za pomoć stradalima na Filipinima
 • 24.09.2009 Dalmacijacement otvorio vrata svoje tvornice sugrađanima Dalmacijacement je otvorio vrata tvornice Sv. Juraj mnogobrojnim susjedima i sugrađanima kako bi im približio svoj rad. Ovogodišnji Dan otvorenih vrata protekao je u dobrom raspoloženju i opuštenoj atmosferi. Na turniru u balotama zaposlenici Dalmacijacementa odmjerili su snage sa svojim susjedima, kupcima i dobavljačima.
  Dalmacijacement otvorio vrata svoje tvornice sugrađanima
 • 15.09.2009 Pozivamo vas na Dan otvorenih vrata u četvrtak, 24. rujna, u tvornicu Sv. Juraj Pozivamo vas da nas posjetite u sklopu Dana otvorenih vrata, u četvrtak, 24. rujna, u tvornici Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu.
  Pozivamo vas na Dan otvorenih vrata u četvrtak, 24. rujna, u tvornicu Sv. Juraj
 • 15.09.2009 Dalmacijacement donirao 750 tisuća kuna za 43 projekta Kaštel Sućurac, 15. rujna 2009. – Svečanim uručenjem darovnica dobitnicima na natječaju Program doprinosa razvoju društvene zajednice, završen je ovogodišnji javni natječaj u kojem je Dalmacijacement odabranim projektima donirao ukupno 750.000 kuna. Natječaj je bio otvoren do sredine lipnja 2009. godine, a izazvao je veliko zanimanje javnosti.
  Dalmacijacement donirao 750 tisuća kuna za 43 projekta
 • 30.07.2009 Terminali Podsused i Maksimir dobili OHSAS Tvrtka Dalmacijacement dobila je međunarodni certifikat OHSAS 18001 za dva zagrebačka terminala za rasuti cement, Podsused i Maksimir. Proces certifikacije provela je tvrtka DNV (Det Norske Veritas), a dobivanje certifikata pokazuje proaktivni angažman Dalmacijacementa u području zaštite zdravlja zaposlenika i njihove sigurnosti na radnom mjestu.
  Terminali Podsused i Maksimir dobili OHSAS
 • 27.07.2009 Potpisan 11. Kolektivni ugovor Predsjednik Uprave Dalmacijacementa Trpimir Renić i predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa Klaudio Žegarac potpisali su 11. Kolektivni ugovor, kojim se nastavlja tradicija uzornog dijaloga socijalnih partnera i uređenja radnih prava. Prema novom Kolektivnom ugovoru odluka o isplati božićnica i njihovoj visini ovisit će o rezultatima poslovanja tvrtke, a zaposlenicima se jamči da će otpremnine ostati nepromijenjene.
  Potpisan 11. Kolektivni ugovor
 • 08.07.2009 Goran Lončar novi direktor Strateškog planiranja Na mjesto novog direktora Strateškog planiranja Dalmacijacementa, od početka srpnja, imenovan je Goran Lončar, dosadašnji direktor tvornica Sv. Kajo i 10. kolovoz. U Dalmacijacement došao je 2003. godine s mjesta projektanta u tvrtki Adriawinch. Tijekom godina obnaša različite funkcije da bi krajem 2005. postao zamjenik direktora tvornica Sv.
  Goran Lončar novi direktor Strateškog planiranja
 • 29.06.2009 Priznanje Zlatna kuna po treći put Dalmacijacementu Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Split, najuspješnijim trgovačkim društvima županije dodijeljene su plakete Zlatna kuna. Tako je za uspješno poslovanje u 2008.
  Priznanje Zlatna kuna po treći put Dalmacijacementu
 • 24.06.2009 Dalmacijacement i dalje podržava male ekologe U svojim nastojanjima da aktivno sudjeluje u životu lokalne zajednice u kojoj posluje, Dalmacijacement je već godinama kum trima Eko školama s područja Kaštela i Solina: OŠ Kneza Mislava iz Kaštela te OŠ Don Lovre Katić i OŠ Vjekolslav Parać s područja Solina.
  Dalmacijacement i dalje podržava male ekologe
 • 16.06.2009 Obnova certifikata Poslodavac Partner Naša je tvrtka obnovila certifikat Poslodavac Partner, nakon 12 mjeseci od zadovoljavanja standarde za certifikat u 2008. godini. Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje se organizacijama koje, bez obzira na veličinu i eksponiranost u javnosti, zadovoljavaju standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima.
  Obnova certifikata Poslodavac Partner
 • 03.06.2009 Predstavljeno prvo izvješće o napretku u provedbi obveza prema „Izjavi o održivom razvoju“ Hrvatski proizvođači cementa predstavili su u Hrvatskoj gospodarskoj komori prvo Izvješće o napretku u provedbi obveza prema „Izjavi o održivom razvoju“.
  Predstavljeno prvo izvješće o napretku u provedbi obveza prema „Izjavi o održivom razvoju“
 • 29.05.2009 Dalmacijacement objavljuje javni Natječaj za doprinos razvoju društvene zajednice Natječaju mogu pristupiti organizacije čiji su projekti vezani za jedno od sljedećih područja društvenog djelovanja: edukacija, zdravlje, okoliš, kultura i razvoj zajednice. Natječaj je otvoren od 1. do 24. lipnja 2009. godine, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2009. godine.
  Dalmacijacement objavljuje javni Natječaj za doprinos razvoju društvene zajednice
 • 26.05.2009 Tvrtka donirala sedam lokalnih sportskih klubova Dalmacijacement izdvojila je 849.500 kuna kao ovogodišnju podršku radu i djelovanju sedam lokalnih sportskih klubova s područja Solina, Kaštela i Klisa. Donacije su dobili Nogometni klub Uskok, Judo klub Dalmacijacement, Streljačko društvo Dalmacijacement, Nogometni klub Solin, Gradski šahovski klub Mravince-Dalmacijacement, Odbojkaški klub Kaštela-Dalmacijacement te Hrvatski nogometni klub Jadran.
  Tvrtka donirala sedam lokalnih sportskih klubova
 • 15.05.2009 Članovi UDVDR Dalmacijacementa brinu o masliniku Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement pokrenula je s matičnom tvrtkom inicijativu volonterskog održavanja maslinika koji je 2005. godine zasađen u sklopu biološke rekultivacije eksploatacijskog polja Sv. Kajo. Sedamdeset i šest članova udruge, zaposlenika Dalmacijacementa, dosad su pokosili travu i izvršili prehranjivanje svih maslina, a u tijeku je postavljanje sustava navodnjavanja.
  Članovi UDVDR Dalmacijacementa brinu o masliniku
 • 11.05.2009 MNK CEMEX prvak II. Kaštelanske malonogometne lige Nakon dugih sedam mjeseci i 22. odigrana kola završena je II. Kaštelanska malonogometna liga u kojoj je pobjedu odnio MNK CEMEX s pet bodova prednosti od drugoplasiranog MNK Komjate. MNK CEMEX nastao je prije nepunih godinu dana, a sastavljen je od petnaestak zaposlenika
  MNK CEMEX prvak II. Kaštelanske malonogometne lige
 • 08.05.2009 Dalmacijacement uklonila stari elektro filter Dalmacijacement završila je s projektom uklanjanja starog elektro filtera peći u tvornici Sv. Juraj, investiciju vrijednu više od milijun kuna. Objekat na kojem se filter nalazio obojan je kako bi poprimio veselije tonove. Stari elektro filter peći bio je u funkciji sve do 2002.
  Dalmacijacement uklonila stari elektro filter
 • 09.04.2009 CEMEX započeo s uklanjanjem stogodišnjih pogona u tvornici 10. kolovoz CEMEX, u čijem je sastavu Dalmacijacement, započeo je s uklanjanjem starih, napuštenih objekata u tvornici 10. kolovoz, koji se nalaze na površini većoj od 8.000 m2. Projektom se poklopila stogodišnjica izgradnje postrojenja vertikalnih peći i njihovo uklanjanje.
  CEMEX započeo s uklanjanjem stogodišnjih pogona u tvornici 10. kolovoz
 • 02.04.2009 Dalmacijacement Grupa belgijskih studenata strojarstva u sklopu svog studijskog putovanja posjetila je Dalmacijacement kako bi se upoznala s cementnom industrijom. Studenti koji pohađaju stručnu izobrazbu u belgijskoj tvrtki Pirson International, u Hrvatsku su došli preko njihove podružnice, Pirson Montaže, čije je sjedište u Klisu, a koja je višegodišnji poslovni partner Dalmacijacementa.
  Grupa belgijskih studenata u posjet Cemex-u
 • 25.03.2009 Nakon Sv. Jurja i Sv. Kajo ponovno radi punim kapacitetom Nešto više od tjedan dana nakon što je pokrenula rotacijsku peć u tvornici Sv. Juraj, DALMACIJACEMENT je danas pokrenula proizvodnju i u tvornici Sv. Kajo.
  Nakon Sv. Jurja i Sv. Kajo ponovno radi punim kapacitetom
 • 16.03.2009 Dalmacijacement pokrenula proizvodnju u tvornici sv. Juraj Nakon kraće stanke Dalmacijacement je danas pokrenula rotacijsku peć u tvornici sv. Juraj, pa pogon ponovno radi punim kapacitetom. „ožujak je ipak donio malo povećanje prodaje na domaćem tržištu, jer se tradicionalno s toplijim vremenom intenzivira i sezona građenja.
  Dalmacijacement pokrenula proizvodnju u tvornici sv. Juraj
 • 15.02.2009 Privremeni prekid proizvodnje Dalmacijacement je privremeno zaustavila proizvodnju u tvornicama sv. Juraj i sv. Kajo zbog velikih zaliha klinkera i otežanog plasmana cementa na hrvatskom i inozemnim tržištima.
  Privremeni prekid proizvodnje
 • 13.02.2009 100 papirnatih ruža na dar U znak zahvalnosti za donaciju koju su prošle godine dobili na javnom natječaju Dalmacijacement-a, članovi Udruge Golubice, zajedno sa štićenicima Dječjeg doma Miljenko i Dobrila, kaštelanske podružnice Doma Maestral, izradili su stotinu papirnatih ruža i darovali ih zaposlenicama Dalmacijacement-a uoči Valentinova.
  100 papirnatih ruža na dar
 • 03.02.2009 Nova betonara u Zadru Sljedeći mjesec će započeti s radom naša nova betonara u Zadru koja će nam pomoći da ojačamo poziciju na ovom, za nas važnom tržištu. Betonaru smo prije dva mjeseca preuzeli od našeg dugogodišnjeg kupca Maraš d.o.o. Pogon je tipa ORO s proizvodnim kapacitetom od 30 m3/sat te je u potpunosti automatiziran.
  Nova betonara u Zadru
 • 29.01.2009 Potvrđen odgovoran odnos prema okolišu Dalmacijacement potvrdila je dobiveni međunarodni certifikat ISO 1400:2004 za tri tvornice cementa s pripadajućim rudnicima koje su prvi put certificirane 2004. i 2006. te teminale Podsused i Maksimir, certificirane 2007. godine.
  Potvrđen odgovoran odnos prema okolišu
 • 23.01.2009 Dalmacijacement ulaže 180.000 kuna u opremanje laboratorija građevinsko-arhitektonskog fakulteta u splitu Predsjednik Uprave DALMACIJACEMENT-a Trpimir Renić i dekan Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Splitu prof.dr.sc. Bernardin Peroš, sklopili su krajem prosinca 2008. godine sedmogodišnji sporazum o stručno–tehničkoj suradnji, kojim će Dalmacijacement uložiti 180.000 kuna u opremu laboratorija fakulteta za građevinske materijale.
  Dalmacijacement ulaže 180.000 kuna u opremanje laboratorija građevinsko-arhitektonskog fakulteta
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved