Novosti i događanja

Godišnji izvještaji

Integrirano izvješće CEMEX 2016.
Pročitajte
CEMEX Hrvatska - Izvještaj o održivom razvoju 2015. i 2016.
Pročitajte

Novosti i događanja iz 2010.

Pretražite naše novosti, kako biste pronašli potrebnu informaciju

 • 29.07.2011 CEMEX Hrvatska osvojila je međunarodnu Stevie Award nagradu CEMEX Hrvatska osvojila je međunarodnu Stevie Award nagradu u kategoriji Europski program godine okolišne odgovornosti za 2011. godinu za projekt Lintar – prvo hrvatsko maslinovo ulje dobiveno rekultivacijom površine rudnika. International Business Awards jedini je globalni sveobuhvatni program poslovnih nagrada koji nagrađuje izvrsne poslovne izvedbe.
  CEMEX Hrvatska osvojila je međunarodnu Stevie Award nagradu
 • 03.12.2010 CEMEX-ovi zaposlenici još jednom pokazali svoje „veliko srce“ CEMEX Hrvatska priveo je kraju internu humanitarnu akciju pod nazivom "Reciklirajmo za naše male prijatelje" za ovu godinu. Prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju božićnih darova štićenicima Dječjeg doma Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića.
  CEMEX-ovi zaposlenici još jednom pokazali svoje „veliko srce“
 • 23.11.2010 Projekt CEMEX Hrvatske privukao pažnju predsjednika Projekt proizvodnje maslinovog ulja iz saniranih područja rudnika smještenog na obroncima Kozjaka koji je pokrenula tvrtka CEMEX Hrvatska privukao je pažnju predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, koji je 15. studenog posjetio tvornicu i maslinik.
  Projekt CEMEX Hrvatske privukao pažnju predsjednika
 • 09.11.2010 CEMEX započeo s projektom zbrinjavanja komine masline Tvrtka CEMEX Hrvatska započela je s projektom prikupljanja i zbrinjavanja komine u priobalnom dijelu Splitsko – dalmatinske županije, nusproizvoda prerade masline. Prikupljena komina koristit će se kao biogorivo u tehnološkom procesu proizvodnje klinkera.
  CEMEX započeo s projektom zbrinjavanja komine masline
 • 08.11.2010 Hrvatski projekti odnijeli međunarodnu Graditeljsku nagradu CEMEX Među proglašenim pobjednicima čak tri hrvatska projekta - Poslovno-stambeni sklop "P10" Sukoišan sjever i Sveučilišna knjižnica iz Splita te Višenamjenska sportska dvorana Krešimir Ćosić iz Zadara Nakon što je početkom svibnja na svečanosti u Splitu dodijeljena Graditeljska nagrada CEMEX Hrvatske, projekti koji...
  Hrvatski projekti odnijeli međunarodnu Graditeljsku nagradu CEMEX
 • 03.11.2010 Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX Solin, 11. ožujka 2010. – CEMEX i Odbor nagrade predstavili su javnosti uvjete natječaja za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX, prestižnog priznanja za građevinska i arhitektonska dostignuća. Time je otvoren ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX te je upućen poziv svim sudionicima koji se na natječaj mogu prijaviti do 10.
  Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX
 • 01.10.2010 CEMEX ugostio susjede i partnere na Danu otvorenih vrata Kaštel Sućurac, 1. listopada 2010. - CEMEX Hrvatska donirala je ukupno 500.000 kuna za 34 projekta iz čitave Hrvatske koji su se prijavili na godišnji javni natječaj za doprinos razvoju društvene zajednice. Dobitnicima donacija darovnice je uručio predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, Trpimir Renić na prigodnoj svečanosti održanoj u Solinu.
  CEMEX ugostio susjede i partnere na Danu otvorenih vrata
 • 23.9.2010 CEMEX lansirao Fiberton, prvi brendirani specijalni beton na hrvatskom tržištu S ciljem da efikasnije odgovori na specifične potrebe kupaca, CEMEX Hrvatska ponudila je novu vrstu betona, Fiberton, prvi brendirani beton na tržištu. Fiberton je beton ojačan polipropilenskim i/ili čeličnim vlaknima koja omogućuju postizanje specijalnih svojstava bilo u svježem ili u čvrstom stanju.
  CEMEX lansirao Fiberton, prvi brendirani specijalni beton na hrvatskom tržištu
 • 23.9.2010 Pozivamo vas na DAN OTVORENIH VRATA u petak, 1. listopada, u tvornicu Sv. Juraj Pozivamo Vas nas posjetite u sklopu DANA OTVORENIH VRATA, koji će se održati u petak, 1. listopada, od 11 do 15 sati, u tvornici Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu. Uz druženje, približit ćemo Vam naš rad.
  Pozivamo vas na DAN OTVORENIH VRATA
 • 20.9.2010 CEMEX Hrvatska donirala pola milijuna kuna za 34 projekta Kaštel Sućurac, 20. rujna 2010. - CEMEX Hrvatska donirala je ukupno 500.000 kuna za 34 projekta iz čitave Hrvatske koji su se prijavili na godišnji javni natječaj za doprinos razvoju društvene zajednice. Dobitnicima donacija darovnice je uručio predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, Trpimir Renić na prigodnoj svečanosti održanoj u Solinu.
 • 30.07.2010 CEMEX Hrvatska potpisala trogodišnji Kolektivni ugovor Kaštel Sućurac, 30. srpnja 2010. - CEMEX Hrvatska potpisala je danas s Nezavisnim sindikatom Dalmacijacementa trogodišnji Kolektivni ugovor. Time radnici zadržavaju sva ključna materijalna prava iz prethodnog Kolektivnog ugovora, što im jamči sigurnost, dok CEMEX Hrvatska svrstava među rijetke domaće privatne gospodarstvenike koji svojim primjerom na djelu pokazuju što znači biti odgovaran poslodavac.
  CEMEX Hrvatska potpisala trogodišnji Kolektivni ugovor
 • 07.07.2010 CEMEX lansirao SULFACEM, prvi uvrećani sulfatno otporni cement na hrvatskom tržištu Kaštel Sućurac, 7. srpnja 2010. - U želji da što bolje odgovori na zahtjeve kupaca, CEMEX Hrvatska je na tržište izbacila SULFACEM, prvi uvrećani sulfatno otporni cement na domaćem tržištu. SULFACEM karakteriziraju otpornost u agresivnim okolinama, visoka čvrstoća te dobra obradivost.
  CEMEX lansirao SULFACEM, prvi uvrećani sulfatno otporni cement na hrvatskom tržištu
 • 29.05.2010 CEMEX Hrvatska objavljuje javni Natječaj za doprinos razvoju društvene zajednice Natječaju mogu pristupiti organizacije čiji su projekti vezani za jedno od sljedećih područja društvenog djelovanja: edukacija, zdravlje, okoliš, kultura i razvoj zajednice. Natječaj je otvoren od 1. do 24. lipnja 2010. godine, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2010.
  CEMEX Hrvatska objavljuje javni Natječaj za doprinos razvoju društvene zajednice
 • 26.05.2010 Maslinovo ulje Lintar – prvo hrvatsko ulje dobiveno iz rekultiviranog dijela rudnika Kaštel Sućurac, 26. svibnja 2010. – Na prigodnoj svečanosti održanoj danas u kaštelanskom dvorcu Vitturi, CEMEX Hrvatska predstavila je maslinovo ulje Lintar proizvedeno iz plodova CEMEX-ovih maslinika.
  Maslinovo ulje Lintar
 • 19.05.2010 CEMEX započeo s izvozom cementa u Egipat Kaštel Sućurac, 19. svibnja 2010. – Nakon što je prošle godine u Egipat izvezla gotovo 130 tisuća tona klinkera, CEMEX Hrvatska ove je godine započela i s izvozom cementa u istu zemlju. Prva ovogodišnja CEMEX-ova pošiljka poslana je u Egipat krajem prošlog tjedna, a sljedeći brod isplovljava već u lipnju.
  CEMEX započeo s izvozom cementa u Egipat
 • 15.05.2010 CEMEX-ov tim osvojio prvo mjesto na IEDC Bled Alumni klub natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva Zagreb utorak, 15. svibnja - Ovaj vikend je u Zagrebu održano treće po redu natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva u organizaciji IEDC Alumni kluba Poslovne škole Bled na kojem je CEMEX-ov tim osvojio prvo mjesto.
  CEMEX-ov tim osvojio prvo mjesto na IEDC Bled Alumni klub natjecanju
 • 06.05.2010 Dodijeljena Graditeljska nagrada CEMEX za najbolja arhitektonska i građevinska dostignuća Split, 6. svibnja 2010. – Na svečanosti održanoj sinoć u Galeriji Meštrović u Splitu proglašeni su pobjednici natječaja za Graditeljsku nagradu CEMEX, koja se u Hrvatskoj održava već četvrtu godinu.
  Dodijeljena Graditeljska nagrada CEMEX
 • 07.04.2010 Maslinovo ulje Lintar na NOĆNJAKU 2010 U sklopu tradicionalne manifestacija maslinara i uljara – NOČNJAK 2010 (25.3. – 28.3.) - prvi put je javno predstavljeno CEMEX-ovo djevičansko maslinovo ulje – Lintar. Ovo maslinovo ulje plod je dugogodišnjeg ulaganja CEMEX-a u održivi razvoj i pomne brige njegovih zaposlenika.
  Maslinovo ulje Lintar na NOĆNJAKU 2010
 • 30.03.2010 Belgijski studenti posjetili CEMEX Kaštel Sućurac, 30. ožujka 2010. – Grupa belgijskih studenata tehničkog usmjerenja u sklopu svog studijskog putovanja, posjetila je danas CEMEX s ciljem upoznavanja s cementnom industrijom.
  Belgijski studenti posjetili CEMEX
 • 20.03.2010 CEMEX podržao akciju čišćenja rijeke Jadro Kaštel Sućurac, 20. ožujka 2010. - Povodom Svjetskog dana voda CEMEX se priključio organizaciji akcije čišćenja okoliša oko izvora i duž toka rijeke Jadro koja se održala u subotu, 20. ožujka. Prema rezoluciji Opće skupštine UN-a iz 1993. godine 22. ožujka se obilježava Svjetski dan voda.
  CEMEX podržao akciju čišćenja rijeke Jadro
 • 03.19.2010 Rukovodstvene promjene u CEMEX-u Kaštel Sućurac, 19. ožujka 2010. Uprava tvrtke CEMEX Hrvatska objavila je nove promjene u organizacijskog strukturi unutar višeg i srednjeg menadžmenta. Tako je Zlatko Jelić, dosadašnji direktor Sektora prodaje i logistike, imenovan direktorom Odjela za komunikacije i javne poslove.
  Rukovodstvene promjene u CEMEX-u
 • 03.03.2010 Američki CEMEX proglašen Energy Star Partnerom za 2010. Kaštel Sućurac/Houston, 3. ožujka 2010. - Američka agencija za zaštitu okoliša EPA proglasila je tvrtku CEMEX USA Partnerom godine u sklopu programa Energy Star za 2010. godinu.. CEMEX će primiti priznanje za izvanredno upravljanje energijom i smanjenje emisije stakleničkih plinova na svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati 18.
  Američki CEMEX proglašen Energy Star Partnerom za 2010.
 • 11.02.2010 CEMEX i njegovi zaposlenici pomažu Haićanima s više od 750 tisuća američkih dolara Kaštel Sućurac, 11. veljače 2010. – Zaposlenici CEMEX Hrvatske dobrovoljno su se priključili akciji odrekavši se dijela svojih primanja kako bi pomogli stradalima u potresu.
  CEMEX i njegovi zaposlenici pomažu Haićanim
 • 27.01.2010 Emanuel Kovačić novi direktor Odjela pravnih poslova CEMEX Hrvatske Kaštel Sućurac, 27. siječnja 2010. – Emanuel Kovačić novi je direktor CEMEX-ovog Odjela pravnih poslova.
  Emanuel Kovačić novi direktor Odjela pravnih poslova CEMEX Hrvatske
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved