Novosti i događanja

Godišnji izvještaji

Integrirano izvješće CEMEX 2016.
Pročitajte
CEMEX Hrvatska - Izvještaj o održivom razvoju 2015. i 2016.
Pročitajte

Novosti i događanja iz 2012.

Pretražite naše novosti, kako biste pronašli potrebnu informaciju

 • Predinvesticijska studija, pokrenuta u suradnji CEMEX-a Hrvatska i splitske tvtke "Fractal" pokazala je postojanje mogućnosti izgradnje sunčeve elektrane na rubnim dijelovima eksploatacijskog polja rudnika Sv. Jure i Sv. Kajo u Kaštel Sućurcu. Radi se o projektu vrijednom 1.350.000 eura koji bi proizvodio jedan megawatt struje.
  Pokrenut projekt izgradnje sunčeve elektrane, vrijedan 1.350.000 eura
 • 5.11.2012 Ministarstvo potvrdilo: CEMEX-u zeleno svjetlo za korištenje drvnog otpada i biomase u tvornicama Upotreba novih vrsta zamjenskih goriva doprinijet će većem smanjenju emisija CO2 Ministarstvo zaštite okoliša i prirode donijelo je pozitivno rješenje za zahvat prihvata, privremenog skladištenja i loženja drvnog otpada u tvornicama cementa Sv. Juraj i Sv. Kajo, kao i za korištenje biomase u tvornici Sv.
  CEMEX-u zeleno svjetlo za korištenje drvnog otpada i biomase
 • 29.10.2012 Dani otvorenih vrata Pozivamo vas na Dane otvorenih vrata u cementaru Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu od 6. do 8. studenog od 14 do 16 sati. Razgledajte novoizgrađeno postrojenje za korištenje zamjenskih goriva i saznajte zašto i kako ih cementara koristi u proizvodnji. Posjetite tvornicu koja je vaš susjed već 100 godina!
  Dani otvorenih vrata
 • 26.10.2012 Nogometnom utakmicom HNK Jadran i cementara Sv. Juraj obilježili jubilarnih 90 godina suradnje HNK Jadran obilježio je 90 godina, a CEMEX-ova tvornica cementa Sv. Juraj čak 100 godina postojanja, nogometnom utakmicom na kojoj su snage odmjerile njihove momčadi. Jubileji su obilježeni i donacijom Karitativnoj zajednici „Kap ljubavi“ koja djeluje u sklopu Župe Sv.
  Nogometnom utakmicom HNK Jadran i cementara Sv. Juraj obilježili jubilarnih 90 godina suradnje
 • 26.10.2012 Zadruga Lintar uz pomoć učenika Eko-škola završila berbu maslina u CEMEX-ovom rudniku Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar organizirala je berbu maslina u maslinicima zasađenim na rekultiviranim površinama CEMEX-ovog rudnika. U berbi su sudjelovali članovi zadruge, članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement te zaposlenici CEMEX-a, a berbi su se pridružili i učenici, nastavnici i ravnatelji lokalnih Eko-škola.
  Zadruga Lintar uz pomoć učenika Eko-škola završila berbu maslina u CEMEX-ovom rudniku
 • 17.10.2012 Europska komisija promovira korištenje zamjenskih goriva Europska komisija pokrenula je kampanju s ciljem da naglasi učinkovita rješenja za postizanje europskog cilja smanjenja emisija stakleničkih plinova za 85 do 90 posto do 2050. godine.
  Europska komisija promovira korištenje zamjenskih goriva
 • 17.09.2012 Kupujemo neobrađeno drvo i drvnu sječku Kupujemo neobrađeno drvo minimalne debljine pet centimetara i drvnu sječku granulacije G30. Isključeno je korišteno građevinsko i otpadno drvo. Drvo i drvna sječka otkupljivat će se od fizičkih i pravnih osoba pod sljedećim uvjetima: drvo – 180 kuna po toni sječka – 225 kuna po toni Fizičkim osobama gotovinska isplata odmah.
  Kupujemo neobrađeno drvo i drvnu sječku
 • 19.07.2012 Na 10. tematskoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, održanoj 17. srpnja u Kaštel Sućurcu, predstavnica tvrtke CEMEX, Miranda Prlenda, voditeljica razvoja proizvoda i optimizacije procesa, predstavila je prisutnima projekt uvođenja goriva iz otpada, kao zamjenskog goriva, u tehnološki proces proizvodnje cementa.
  Na 10. tematskoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela,
 • 2.07.2012 Anketni natječaj za izradu Idejnog rješenja paviljona – nadstrešnice autobusnog stajališta RASPISIVAČ CEMEX Hrvatska d.d., F.
  Anketni natječaj za izradu Idejnog rješenja paviljona – nadstrešnice autobusnog stajališta
 • 26.06.2012 Ekosuradnja CEMEX je na globalnoj razini predstavio oznaku kojom će identificirati portfelj proizvoda, usluga, konstruktivnih rješenja i inicijativa s pozitivnim utjecajem na održivost. Među prvima oznaku uvodi i hrvatski CEMEX.
  Ekosuradnja
 • 13.06.2012 Predstavljamo vam HIDRATIUM, profesionalni beton za održivi svijet Kako bismo zadovoljili zahtjeve naših kupaca diljem svijeta, naša tvrtka nastavlja s inovacijama i lansiranjem novih proizvoda.
  Predstavljamo vam HIDRATIUM, profesionalni beton za održivi svijet
 • 30.05.2012 Dodijeljena Graditeljska nagrada CEMEX za najbolja domaća arhitektonska i građevinska dostignuća Hrvatski projekti u listopadu će konkurirati nekoliko stotina projekata iz svih krajeva svijeta Split, 1. lipnja 2012.
  Dodijeljena Graditeljska nagrada CEMEX za najbolja domaća arhitektonska i građevinska dostignuća
 • 29.03.2012 CEMEX je predstavio projekt uvođenja goriva iz otpada u Kaštelima i Solinu Kaštel Sućurac, 29. ožujka 2012. – CEMEX je organizirao javno predstavljanje projekta uvođenja goriva iz otpada u tvornicama Sv. Juraj i Sv. Kajo kao uvod u pokretanje formalne procedure procjene utjecaja na okoliš.
  CEMEX je predstavio projekt uvođenja goriva iz otpada u Kaštelima i Solinu
 • 28.03.2012 Ovdje možete pročitati i preuzeti prijedlog sadržaja Studije o utjecaju na okoliš za prihvat, privremeno skladištenje i loženje goriva iz otpada (krutog oporabljenog goriva) u tvornicama cementa Sv. Juraj i Sv. Kajo. Cilj nam je da Studija bude kvalitetna i da cjelovito obradi sve važne aspekte korištenja goriva iz otpada.
  Sadržaj Studije o utjecaju na okoliš
 • 23.03.2012 CEMEX organizira javno predstavljanje projekta za korištenje goriva iz otpada Pozivamo zainteresiranu javnost da doprinese kvaliteti sadržaja studije Predstavljanje korištenja goriva iz otpada u tvornicama cementa Sv. Juraj i Sv. Kajo te prijedlog sadržaja studije utjecaja na okoliš održat će se u četvrtak, 29.
  CEMEX organizira javno predstavljanje projekta za korištenje goriva iz otpada
 • 27.02.2012 Lintar dvostruko nagrađen na Maslini Split 2012. Na 8. tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana Maslina Split 2012. ekstra djevičansko maslinovo ulje Lintar "odnijelo" je čak dvije nagrade: zlatnu medalju za kvalitetu ulja i zlatnu plaketu za izgled kompleta pakovine maslinovog ulja. U ime Poljoprivredno-braniteljske zadruge Lintar nagrade je primio upravitelj zadruge, Ante Grubišić.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved